Az idei tanévben is nagy izgalommal várták tanulóink az Arany napok programsorozatot, amit minden évben Iskolánk névadójának születésnapjához kötjük. Az egész tanévet átölelő projektünk a „BATTA MA” címet kapta. E téma köré építettük fel programjainkat, melyhez segítséget kaptunk a város gyermekkönyvtárától és a Matrica Múzeumtól.

A könyvtárhasználati foglalkozásokat László Anikó állította össze és vezette le. Az interaktív foglalkozás megismertette tanulóinkat városunk jelenével, a városban ma is élő és alkotó művészekkel.

A múzeumpedagógiai foglalkozásokat Tóth Zsuzsanna állította össze és kollégái segítségével vezette le. A játékos feladatok a múzeum  kiállításához kapcsolódtak, melyek városunk régmúltjáról adott mélyebb ismereteket tanulóinknak, beleszőve jelenkori életünket.

A gyerekek kis csoportokban játékos feladatokat oldottak meg. Jutalmul petákokat kaptak, melyeket a rögtönzött „piacon” elvásárolhattak.

A tartalmas programok a gyerekek érdeklődését felkeltették, és a foglalkozások teljes időtartama alatt fenntartották.

Tanulóink és kollégáink részére maradandó élményt nyújtott a múzeumban és a gyermekkönyvtárban eltöltött hasznos idő.

Munkaközösségünk irodalmi pályázatot hirdetett 2-4. évfolyamosaink részére, melynek témája szintén a jelenkori Százhalombatta, továbbá, hogy képzelik el tanulóink Városunkat 20 év múlva.

Értékes pályamunkák születtek, melyeket értékeltünk és az iskolában ki is állítottunk. Reméljük, hogy meghatározó élményben volt része minden résztvevőnek. Köszönjük az intézményeknek, hogy segítségünkre voltak programjaink lebonyolításában.

 Százhalombatta, 2019. március 21.

Novákné Tamás Gabriella
alsós anyanyelvi munkaközösség vezetője