Office 365 használata

azonosító
Oktatási azonosító:

Kedves Tanulók, Tanárok!

Minden tanulónak elkészült az iskolai email címe, amelyet ezen a weboldalon le tudsz kérdezni az oktatási azonosítóddal a lap tetején. Az oktatási azonosítódat a diákigazolványodról is megtudhatod. 7-tel kezdődő 11 jegyű szám!

Ha ez megvan akkor a böngészőbe írd be vagy klikkelj ide: outlook.com/aranybatta.hu
A megjelenő oldalon kapott névvel és jelszóval lépj be.

A regisztrációnál 1 hitelesítési módszert kötelező választani! Vagy egy másodlagos email címet kell megadni vagy 3 kérdésre kell választ adnod.
(Elég az egyiket választani)

Ezt elvégezve már csak az időzóna beállítása marad hátra. Fontos hogy Budapestet keressétek meg.

Mire tudjátok használni?

Ez egy Microsoft 365-ös fiókhoz ad elérést. Itt tudtok levelezni, tartozik hozzá egy Outlook, illetve minden olyan program és applikáció, ami az Office 365-ben benne van.

Minden diák és oktató letölthető Office365 licenszel rendelkezik!

Minden fiókhoz tartozik OneDrive ahová az elkészült anyagokat tudod menteni. Javasolt a számítógépen csatlakoztatni a fiókot a OneDrive-hoz.

Ha beléptek az Outlookba a bal felső sarokban a 9 pöttyre klikkelve éritek el az applikációkat!

Ha ráklikkeksz az  Office 365 linkre a megjelenő ablakban,akkor erre az oldalra kerülsz.

Itt kattints az Office telepítése linkre és válaszd az Office 365-appok-at. Ekkor a géped letölt egy kis fájlt amit elindítva feltelepül a gépedre az Office 365.

Néhányat kiemelnék a teljesség igénye nélkül:

Teams egy csevegésközpontú munkaterületet.
A csevegésre itt érdemes megbeszélés értelembe gondolni. Ez is csoport munka alkalmazás, csak itt a csevegés van a központba helyezve. Akár interaktív videó konferenciává is lehet alakítani a csevegést, és rögzíteni az későbbi vissza nézhetőség/hallgathatóság kedvéért. Beépített naptár funkciójával találkozók szervezésére alkalmas, akár egy időben nem egy helyszínen tartózkodó kollégák részére is. Tehát virtuális megbeszélésekre, konferenciák tartására alkalmas. Ily módon lehetőséget ad az utazási és egyéb szervezési költségek megtakarítására.  Fájlok, alkalmazások, és szolgáltatások megosztására van lehetőség csevegés közben. Sok esetben hasznos lehet, ha bekapcsoljuk a Windows asztali értesítéseket. Teljes értékű mobil alkalmazás is van hozzá, amely még az irodai környezet meglétét sem követeli meg a megbeszélésen való részvételhez.

A Stream valós időben megoszthatja munkatársaival vagy iskolatársaival a tanórákról, értekezletekről, bemutatókról, képzésekről vagy más eseményekről készülő videókat. Videókat tölthet fel, csatornákat hozhat létre, és a cégnél népszerű tartalmak között böngészhet. Kiválóan alkalmas rendszeres időközönként tartandó események közvetítésére. A közvetítések befejeztével azok tárolására, és vissza nézésére bármikor. Hasonlóan YouTube szerű felület, mint a video nevű alkalmazás, csak itt elérhető az azonnali élő felvételek továbbítása (Stream), míg a video alkalmazásnál nem.

A ClassNotebook a OneNote egy iskolai és munkahelyi feladatokra optimalizált felülete.

A ClassNotebook a beosztottak, és diákok részére van optimalizálva: Óravázlatait és tananyagait saját digitális jegyzetfüzetében rendszerezheti. Külön munkaterületet hozhat létre, ahol személyre szabott visszajelzést adhat minden kollégának, osztálytársnak. Funkciók: Osztályjegyzetfüzet létrehozása. Tanulók hozzáadása és eltávolítása. Oktatók hozzáadása és eltávolítása. Jegyzetfüzetek kezelése.

Százhalombatta, 2020. 03. 23.

Üdvözlettel: Sárdi István, rendszergazda