Élménytúra a százhalmok vidékén,

avagy az agy befogadó-képességét feszegető terepi megfigyeléseink
szeptember 14-16.

Az első terepgyakorlatunk szeptember 14-16. között zajlott, Százhalombattán.

Első nap a Battatúra alkalmazás segítségével bejártuk a kiserdőt, a Duna és a Bara partját. Láttunk többek között őzet, imádkozó sáskát, jégmadarat, szürke gémet, vízi siklót, szongáriai cselőpókot és rengeteg növényfajjal ismerkedtünk meg.  A nap végére kellően elfáradt mindenki, hisz rengeteget sétáltunk, és a Nap is hétágra sütött.

A második nap a Régészeti Parknál gyülekeztünk, és elindultunk a Sánc-hegyhez. Ott Würth Pál vezetésével körbejártuk a helyszínt, és megnéztük a ritkaságnak számító csikófark nevű növény fiú és lány egyedeit, valamint az ugyancsak ritkaságnak számító deres szádorgó elszáradt virágait.

Később kisétáltunk a kereszthez, majd a Duna-kanyarhoz, miközben újabb növényfajokkal ismerkedtünk meg. Délután visszamentünk a Régészeti Parkba, ahol kaptunk finom, ősi búzafajtából készült lepényt és csoportokban, idegenvezetővel körbejártuk a parkot.

Az utolsó nap a Csónakházban voltunk. Az előzetesen elkészített ppt-ket bemutattuk, majd csoportokban feladatokat oldottunk meg a különböző állomásokon.  Volt, ahol mikroszkóppal vizsgáltuk meg a papucsállatkát, másik állomáson a vízminőséget figyeltük meg, a harmadik állomáson pedig az előző napokon megtanult növényeket kérdezték ki tőlünk, illetve megtanultuk, hogyan kell növényt határozni.

“Milyen szó jut eszedbe a terepgyakorlatról?”

felfedezés, érdekes, növényék, séta, fák, meleg, szúnyogok, állatok, fárasztó, allergia, virágok

Almássy Szonja Lilla (9.b)